Theatre

‘van Alice en nog wat’ 2016

SPOONK schreef in 2016 in opdracht van CH2018 en Gemeente Smallingerland een project geschreven rondom de thema’s tolerantie en duurzaamheid.

We trokken daarvoor met de Pop-up-Paradise theatercaravan door verschillende dorpen in Smallingerland, Opsterland. En bezochten ook een aantal wijken en het AZC in Drachten.

De bedoeling is elkaar op ongedwongen wijze te ontmoeten en naar elkaars verhalen te luisteren en zo te ontdekken dat we veel meer met elkaar gemeen hebben dan we vaak denken.

Markante verhalen en ontmoetingen en ontstane breiwerken verwerkten we in juni tot een grote theatervoorstelling ‘van Alice en nog wat’ die speelde van 22 t/m 26 juni tijdens het Simmerdeisfestival (theater/muziekfestival in Drachten).

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++In  juni en augustus 2015 werkte SPOONK mee aan 2 locatietheatervoorstellingen voor het project MOLKE.

Deze voorstelling werd i.s.m. Keunstwurk en CALL-XL ontwikkeld in het kader van project De Reis KH2018 o.l.v. Titia Bouwmeester van 5e Kwartier op een boerderij in Nijhuizum.

Talentvolle theatermakers uit Friesland lopen mee met jonge boeren en willen er achter komen hoe de boeren naar de toekomst kijken. Deze verhalen worden verwerkt tot 2 voorstellingen i.s.m. een projectkoor onder leiding van Ben Lammerts van Bueren.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++In 2013 maakte SPOONK voor CH2018 de theatervoorstelling ‘Koffers vol verhalen in het dorp Nylan.