Theater producties

Caro Kroon regisseert  op bijzondere locaties beeldende muziektheatervoorstellingen onder de naam van SPOONK-producties. Een theatergroep met daarin een vast kern van semi-professionele acteurs (van zeer uiteenlopende leeftijd en achtergrond) waarmee zij minimaal 2 SPOONK-producties per jaar op de planken brengt.

Haar kracht is het verbinden van verschillende disciplines waardoor haar voorstellingen altijd meer zijn.

Alle decors, kostuums en rekwisieten worden door haar ontworpen in SPOONKlab. en onder haar leiding gemaakt met grote groepen stagiaires van creatieve opleidingen uit het noorden van het land veelal met gerecycelde materialen.

                 

SPOONK maakt theater in en over musea

Kunst en theatercollectief SPOONK bracht in het najaar van 2015 twee bijzondere ‘museumvoorstellingen’ uit onder de titel ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en de kleur is….’. 

De pilot- voorstellingen vonden plaats in Museum Dr8888 en het Fries Museum in Leeuwarden.

bekijk de video-registratie:

Het idee voor deze bijzondere theaterproducties is ontwikkeld door beeldend kunstenaar en theatermaker Caro Kroon en toneelschrijver Hans Brans. Beiden zijn gefascineerd door theater & beeldende kunst.

Daarbij zijn ze vooral geïnteresseerd in de manieren waarop mensen naar kunst kijken, vooral in een museum. In een museum is het kunstwerk af, de kunstenaar verdwenen en dreigt een doodse heiligheid de collectie te omgeven. Theater heeft de mogelijkheid om het beeld weer in beweging te krijgen en mensen op hun eigen manier te laten kijken. Op allerlei speelse manieren wordt geprobeerd om de afstand tussen kunst maken en kunst kijken te verkleinen. Daarmee hopen ze vooral mensen te bereiken die misschien niet zo ‘museum minded’ zijn. De voorstelling is geschikt voor iedereen van 7 tot 107! Wilt u meer weten over deze voorstellingen?

Laat het ons weten via het contactformulier op deze site!

Bekijk alle lopende en voorgaande producties via deze link