Westerkerk

Vanaf oktober 2017 is SPOONK gevestigd in de Westerkerk aka Theater Romein gelegen op een unieke locatie in de binnenstad van Leeuwarden

SPOONK is bekend door haar veelzijdige theater- en kunstproducties en programmering, maar de zalen van de Westerkerk zijn ook te huur voor andere culturele en/of zakelijke evenementen. Denk hierbij aan een receptie, presentatie, filmvoorstelling of een diner.

Zaalhuur
De Westerkerk beschikt over een multifunctionele zaal, een foyer en SPOONK Saloon. Een lunchroom in lazy- sunday- afternoon- vintage-sfeer.

De perfecte locatie voor evenementen vanaf 20 tot 250 personen.

Laat uw gasten de sfeervolle beleving van het pand ervaren in een typisch Leeuwarder omgeving. Wij denken graag met u mee over de culinaire en technische invulling van het evenement en bieden u hierbij kwaliteit en zekerheid voor u en uw gasten.

Fryslan Photo, WNDRLND, Explore the North en Jiddisch Waves Festival gaan u voor.

Kijkt u op onze site voor de komende evenementen en workshops en neemt u vooral contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

 Prijzen en reserveringen

High Tea

Prijs: € 18,50 p.p.

Dit is inclusief diverse smaken thee en een uitgebreid assortiment van huisgemaakte High Tea hapjes.

Prijs: € 2,50 p. glas Prosecco of fruitsap. Graag bij reserveren vermelden.

Klik HIER om direct te reserveren of HIER om meer info aan te vragen.

 

High Tapas

 

Prijs: € 18,50 p.p.

Dit is inclusief diverse smaken thee en een uitgebreid assortiment van huisgemaakte Tapas hapjes.

Prijs: € 2,50 p. glas Prosecco of fruitsap. Graag bij reserveren vermelden.

Klik HIER om direct te reserveren of HIER om meer info aan te vragen.

 Data High Tea- Tapas of High Tapas:

Zaterdag 7 april 11h. 17h.
Zondag 8 april 11h. 17h.
Vrijdag 13 april 11h. 17h.
Zaterdag 14 april 11h.  – 17h.
Vrijdag 20 april 11h.  – 17h
Vrijdag 27 april 11h.  – 17h.
Zaterdag 28 april 11h.  – 17h.

 

 

 

PROGRAMMA Westerkerk:

Matinee voorstelling 8 April 15h

Kijk voor meer info op www. troelstra is terug klik HIER

 

19 mei Akkers en Velden

Kingdom of Earth

Het stormt, de dijken kraken, een watersnoodramp lijkt onvermijdelijk. Pyk, bastaardzoon van een Friese boer en een asielzoekster, onderhoudt de boerderij van zijn overleden vader. Onverwacht komen halfbroer Lot en diens kersverse echtgenote Mirtel langs. Wie erft het huis? Deze op ‘Kingdom of Earth’ van Tennessee Williams gebaseerde sprankelende Fries-Nederlandstalige muziektheatervoorstelling kreeg vijf sterren van de Leeuwarder Courant.

Het stormt, de dijken staan op springen en een watersnoodramp lijkt onvermijdelijk. Iedereen is vertrokken behalve Pyk (Lourens van den Akker), bastaardzoon van een Friese boer en een asielzoeker. Pyk onderhoudt in zijn eentje de boerderij van zijn overleden vader. Onverwacht komt zijn halfbroer Lot (Freek den Hartogh) langs, samen met zijn kersverse echtgenote Mirtel (Eva Meijering).
Lot is een ziekelijke magere jongen, Mirtel een voluptueuze, aan lagerwal geraakte jonge vrouw. Er ontspint zich een gevecht om de erfenis van het huis, waarbij Mirtel wordt ingezet als schaakstuk tussen beide broers.

Kingdom of Earth, naar het toneelstuk (1968) van de beroemde Amerikaanse toneelschrijver Tennessee Williams, is een sprankelende muziektheatervoorstelling over drie jonge mensen die omwille van hun achtergrond buiten de samenleving vallen. Alle drie proberen ze hun lot te ontlopen, vechten ze voor een beter leven. Opzoek naar geluk.

Deze Fries-Nederlandstalige voorstelling speelde mei 2016 voor het eerst in Leeuwarden en is door publiek en pers (5 sterren Leeuwarder Courant) lovend ontvangen. Daarom gaat Kingdom of Earth nu ook op tournee en is mei 2018 door het hele land te zien.

Tekst: Tennessee Williams Concept: Lourens van den Akker, Jeek ten Velden Regie: Jeek ten Velden Spel: Lourens van den Akker, Freek den Hartogh, Eva Meijering & ‘Hilbrandt’ (muziek) Vormgeving: Sacha Zwiers, Andrea Lewis (stage) Licht & techniek: Aart Laferte Communicatie/Publiciteit: Doris Zijlema Verkoop: Corine Overvest

Info www.akkersenvelden.nl klik HIER