WONDERLAND

WonderlandFlyer72a5WONDERLAND is een kunstinitiatief dat een keer per twee jaar een impuls geeft aan de beeldende kunst in Friesland en een podium biedt voor lokale, nationale en buitenlandse kunstenaars. We organiseren dit kunstproject met interessante vormen van hedendaagse kunst op wisselende locaties in Leeuwarden.

 

OPROEP++++++OPROEP++++++++OPROEP+++++++OPROEP+++Wil je in 2018 meedoen aan deze eigenzinnige groepstentoonstelling mail voor dead-line:1 december 2017  documentatie die moet bestaan uit :

-persoonlijke gegevens

-minimaal 3 foto’s van recent werk

-een c.v.

-vermelding van web-site

-eventueel tentoonstellingsvoorstel

naar info@spoonk.com

 

WONDERLAND no.2  was van 17 maart t/m 9 april

(4 weekenden lang) in de Westerkerk (voormalig theater Romein) in Leeuwarden te beleven.

 Wonderland heeft als overkoepelend thema VERWONDERING

 In deze edititie van WONDERLAND (2e editie) namen wij  4 weekenden lang Leeuwarden over met een kunstfestival met theater sneak-peaks. In een wereld die met de dag groter, complexer en dreigender wordt, stellen we deze maand het perspectief van de kunstenaar/theatermaker centraal.

Met voorstellingen, performances en een heuse Virtual Reality beleving (The Dolphin Swim Club van kunstenaar Marijke Sjollema) hielden we het publiek een spiegel voor.

Daarnaast toonden we onze blik op de wereld, omdat het soms hoognodig is het leven vanuit een nieuw perspectief te bekijken.

 ver·won·de·ring (de; v)

verbazing, bevreemding, opzien, opzienbarend, sensatie , uiting van verbazing verbaasdheid , verrassing

 

Voor deze expositie had SPOONK een aantal veelbelovende kunstenaars uitgenodigd om werk in te leveren of te maken met het thema VERWONDERING. De kunstenaars die we hebben gevraagd werken in verschillende disciplines. De groepstentoonstelling werd een bruisend mini-festival met een modeshow, Wondersessies bij dr. J. Collier, theater sneak-peaks van Addergebroed (een nieuwe SPOONKproductie) en muziek van The Polka Dots en Joris Collier, Marten Pals voor iedereen van 3 tot 100 jaar oud.

Onderdeel van de expositie was de SPOONK- installatie ‘Knit your Paradise’ die geheel bestaat uit gebreide beelden waarbij de hulp van verschillende groepen breiers en breidsters nodig is. In Leeuwarden en omstreken en zelfs in Hongarije en Namibie is iedereen gemobiliseerd om mee te breien aan dit bijzondere project. Wij zoeken nog enthousiaste wildbreiers in WONDERLAND!

Deelnemende kunstenaars waren o.a:

-Jos Andringa

-Paul Andringa

-Joris Collier

-Minne Hoekstra

-Dolph Kessler

-Caro Kroon

-Marloes Meiborg en Eva Koopmans

-Jan Nauta

-Egbarta Veenhuizen

-Marsja van der Ven

-Marijke Sjollema/ the Dolphin Swimclub VR

-Edzard Jager

-Dianne Wimmenhove

-Lisette van Straaten

-Angelos Messios

-Wouter Speksnijder

 Bekijk de onderstaande filmpjes en onze site wonderland.nu voor een impressie…

Wonderland in de Blokhuispoort 2014

 

Reacties zijn gesloten.